Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

  • VÄLKOMNA
  • REA
  • REA REA

Information

Namn
Zanzibar
Kön
Kille

Senaste novellerna

10/7 kl. 21:12
BROOKLYN
5/7 kl. 19:44
LEILA
27/6 kl. 16:43
Aldrig i Livet!
1/1 kl. 02:14
DILEMMAT
30/12, 2019 kl. 00:58
HYRESVÄRDEN
19/12, 2019 kl. 01:51
HJÄLPREDAN
14/12, 2019 kl. 16:45
VOLONTÄREN
12/12, 2019 kl. 04:37
TVÅ: OVÄNTAD UTVECKLING
12/12, 2019 kl. 04:35
ETT: STRANDFYNDET
10/12, 2019 kl. 00:31
NELLY
Visa fler noveller

Zanzibar Offline(Offline)

Född och uppvuxen uppe i en gruvstad i Lappland. Kallt ner till - 43 ibland och mörkt som i en säck om vintrarna men ljust och soligt hela nätterna om somrarna. Gott om bruks- och macho mentalitet men också om starka kvinnor som kör jättelika lastmaskiner i gruvan, snusar och spöar killarna i armbrytning. Gott om finskt tungsinne här uppe p g a inflyttning från grannlandet och Tornedalen. Mörkret tuktar en och håller folket på marken. I en sådan miljö gror det saker som stark Jantementalitet, men också andra saker, ibland positivt andra gånger inte. Jag har tagit med en massa härifrån som jag använder i mitt skrivande, karaktärer och miljöbeskrivningar, attityder och livsöden.

I grund och botten är jag en starkt emotionell person, på gott och ont. Jag studerar människor, har alltid gjort det mer eller mindre medvetet. Lika ofta som jag kan bli förtvivlad av det tänds det också massor av hopp. Tror även detta kommer fram litet här och där i mitt berättande. Jag har haft en galopperande fantasi sedan barnsben. Den har hjälpt mig en hel del. I verklighetsflykter då tillvaron varit för bister och hård, under tider av kriser, mobbing, ensamhet och isolering.

Jag är en skapande människa, håller alltid på med något kreativt. Har jobbat med media sedan början av 90-talet som tidningsgrafiker. Älskar att pyssla med Photoshop och 3D-program. Har varit sångare och musiker i professionella sammanhang av olika grad och betydelse. Spelat in skivor under en tid av tjugofem års tid. Det mesta har väl inte nått några större massor men det är ändå en kul erfarenhet. Jag spelar gitarr, piano, elbas, munspel och sjunger då jag inte skriver här. Har säkert skrivit bortåt ett hundra dikter jag tillägnat olika kvinnor i mitt liv. Då jag inte skrivit sånger till dom förstås...

I botten är jag en romantiker även om det ibland är hårda tag i mina berättelser. Jag har en mycket positiv grundsyn på kvinnor och gillar att göra porträtt av självständiga och starka kvinnor i mina alster. Vad vore vi egentligen utan kvinnor frågar jag mig ibland. Ändå är det dom som far så illa i dagens samhälle att det smärtar mig att läsa om det.

År 2003 började jag skriva erotiska berättelser för första gången. Vid tillfället levde jag i ett äktenskap, präglat av djup svartsjuka och obefogad misstänksamhet. Ett som för länge sedan tappat passionen och urartat till en oupphörlig anklagelseakt. Det blev ännu en orsak till behovet av mera eskapism.

Jag blev först förvånad över hur lätt det var att skriva. Trodde inte jag hade dessa anlag, men det kändes med tiden allt lättare att skriva. Jag rycktes även med intensivt och påverkades starkt erotiskt av det jag skrev. Kunde utan svårighet bli ett med mina rollgestalter men lika ofta skrev jag utifrån ett åskådarperspektiv. Det blev till slut som ett gift. Ville se vartåt det utvecklades.

En sak är säker - jag hade gått under om jag inte haft detta andningshål under de sista fyra åren av detta äktenskap med svår slagsida. Är också tacksam över de snälla kommentarer jag fick i början av mitt skrivande. Det gjorde att jag fick växa och utvecklas i min egen takt, utan att tvingas åt det ena eller andra hållet. Gillar inte att skriva "på beställning" eller utifrån att vinna gillande. Sånt brukar bara resultera i väldigt klichéartade runkalster. Sådant vill jag inte skriva.

Under säkert fjorton års tid skrev jag på sidan Sexnovell. Det som fick mig att lämna var dels den fula bajsbruna layouten som aldrig förändrades under min tid där. Inga möjligheter till formatering trots att sådant är busenkelt. Det lär man sig på en webbmaster kurs på något studieförbund, men för dessa gubbar var det tydligen likställt med raketvetenskap. Även administratörernas slappa, nonchalanta och blaserade attityd bidrog till min växande antipati. Skrev över 250 noveller åt dom innan jag bad dem radera hela skiten. De bad mig tänka igenom det hela innan de raderade allt, men jag var obeveklig. I och med det var dessa år borta av mitt författarskap. Sedan, när det kommer till kritan, hur ska man kunna göra anspråk på alstren och ge ut dem i bokform om man hela tiden skrivit under pseudonym? Vilken luffare som helst kan ju säga att det var dem som skrivit det och ingen kan protestera. Jag hittade ibland mina berättelser ute på andra novell sidor men med andra författare som tagit cred för det. Hände en handfull gånger men likafullt var det fult gjort.

En annan bidragande orsak till mitt avhopp var den onyanserade kritiken och trollbeteendet som växte under den sista tiden. Istället för att läsa det jag skrev blev jag analyserad som person och sålunda idiotförklarad. Vissa hade uppenbarligen stora svårigheter att skilja på verklighet och fiktion och skällde ut mig efter noter. De sablade även ner folk som just börjat skriva och snarare behövde en puff framåt. Givetvis skrev de inget eget av rädsla att få samma behandling som de själva gav andra. Något säger mig att de var religiösa, för kritiken handlade om skrivarnas brist på moral och etik. Slutligen var det rena kriget där. Resultatet blev att fler och fler hämmades att skriva vilket är djupt olyckligt. Sedan skrev de upp varandra i äkta kotterianda. Sånt drar i slutädan ner kvalitén på en sida.

Den som slutligen fick mig hit var signaturen "Blåögd" och för det är jag djupt tacksam. Här var det ordning och reda. Gjorde ett inhopp på sexiganoveller. Orsaken var möjligheten att formatera text och att redigera innehållet i efterhand. Detta har fortfarande inte Sexnovell trots den långa tid hemsidan funnits. Den sidan har idag totalt kapats av nättroll bland administratörerna. De fyller kommentarsfälten med tvivelaktiga länkar som luktar trafficking. Så... vad är då kvar? Jo, gamla kära Bubblan. Här trivs jag.

Med anledning av det jag skrev innan vill jag skriva litet om ämnet KRITIK...

Man kommer aldrig undan det som skapande individ. För mig är ämnet inte svart/vitt utan mångfärgat. En del säger att det krävs sex positiva omdömen för att kompensera för ett kritiskt. Siffran kan vara högre. Det finns en osynlig outtalad hierarkisk ordning på de ställen där jag varit. Någon som är normgivande och "hövding" och som folk förväntas se upp till. Sånt blöjprassel hoppas jag vi är av med här på Bubblan. Vi ska ge mer skön läsning åt läsarna istället för att spela alfahannar och honor. Sånt luktar bara omognad.

Kritik är, för övrigt, ett svärd med dubbla eggar som, ovetande för kritikern själv, också skär inåt mot hen själv. Kritik säger oftast mer om kritikern själv än om vad den kritiserar. Den är påfallande ofta en frukt av ren och skär avundsjuka. Den vill naturligtvis inte framstå som just det, utan klär sig i falskt välmenande termer och rena floskler. Som sångare och musiker har jag mött den i alla tänkbara förklädnader och ingen av dem har fört mig framåt i min utveckling - någonsin. Snarare har det fått mig att tappa sugen och intresset.

Vidare verkar det, utifrån min erfarenhet, finnas fler kritiker ute på nätet än folk som kan och vill ta emot den. Det är bakgrunden till varför jag gärna vill veta vad kritiken grundar sig på när jag får den. Jag kan ta emot konstruktiv och välmenande kritik och förstår, helt och fullt när det är sådan den handlar om. Ibland, då jag söker läsa mellan raderna kan jag finna nyanser som handlar om att jag inte skriver som personen själv gör ifall hen också är en författare. Då handlar det om smak och personliga preferenser. Det finns det lika mycket av som hela jordens befolkning.

Jag skriver som jag gör utifrån vem jag är och den bakgrund jag har. Om det inte faller på läppen ber jag dig läs då någon annan. Det är bäst för oss båda.

Jag faller också i fällan att använda klichéer. Det är oundvikligt då synonymerna och metaforerna för "kuk", "fitta" och "knulla" inte är outtömliga, utan väldigt begränsade. Du har en sats med verktyg som slits ut med tiden. Du beskriver sexakten med i stort sett samma vinklar som du alltid gjort till sist. Trots det söker jag vidga mitt spektrum och gör ofta källforskning samtidigt som jag skriver. Läser om olika sextekniker ute på nätet och om kvinnlig och manlig anatomi i ämnet. Men i stort... skriver jag bara efter andan som faller på. Ibland blir det rörande och romantiskt, andra gånger hårdare tag. Allt beror på stämningen jag är i. Därför tror jag det är bra att man läser fler noveller jag skrivit än att utgå ifrån en och sedan bedöma vilken sorts författare jag är.

När jag får ett "flow" sitter jag och skriver oavbrutet genom dagar och nätter. Jag väntar med att publicera alstren. Läser igenom dem upprepade gånger för att hitta grammatiska fel, syftningsfel och stavfel. Sedan vill jag ha ett flöde i storyn men viktigast för mig är att skapa - trovärdiga karaktärer. Målande och personliga porträtt av de inblandade. Detta kan få som resultat att mina berättelser blir långa men så har jag upptäckt att jag skriver. Jag är egentligen ingen som föredrar att dela upp mina berättelser i delar men tvingas ändå till det från tid till annan.

Hoppas, trots skillnader och motsättningar som ibland kan finnas, att vi respekterar och förstår varandra och kan ha överseende med olika "svagheter". Jag har massor av det men vet att även du som läser detta har likadant.

Så... vänner?

Gästbok

Bex

Tack för kommentaren :) kul att du tyckte om den!
Jag får se när jag har tid att skriva en fortsättning om det nu blir en. Håller fortfarande på med en del 2 av Astrid (En ny tjej i skolan) plus att jag håller på att skriva en helt ny novell nu :)

2/3 kl. 21:26

Mr_Solen

Tack för kommentaren.

6/12, 2019 kl. 18:54

hunken07

Tack för den underbara berättelsen om Klara!

14/10, 2019 kl. 23:27

snickaren

Det är ett sant nöje att läsa dina alster. Du har en skön blandning av värme och ironi som jag uppskattar mycket. Tack för att du fortsätter skriva!

9/10, 2019 kl. 17:58

Skriv i gästboken