Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

  • VÄLKOMNA
  • STORSÄLJARE
  • Erotiskt förspel eller bara öm omvårdnad
  • Våga lek
  • Lekfullt för lekfullt par
  • Inspireras

17/12, 2011 kl. 14:08, av Fröken H

Inför 2012 & en 'kärleksutmaning'

Ett långt brev till Bubblans underbara läsare. Om framtid, Tävling och Feedback!

 

Hej alla söta.

 

I Bubblans begynnelse så innehöll novellerna som inkom på Bubblan romantik, pirrande möten mellan vuxna, bra berättarspråk och självklart hett sex. Precis så som jag ville ha det på Bubblan. 

Men någonstans på vägen känns det som jag tappat något, att min lilla Bubbla bytt 'spår'.. och det gillar jag inte riktigt..

Jag vill inte missförstås här. Alla noveller är ju självklart inte 'lågmärken'. Det finns fortfarande de författare som om och om igen 'levererar' noveller som jag blir varm i kroppen att de vill lägga ut på min sida. (Ellen-Karin är en av dessa, för vad vore Bubblan utan hennes noveller dessa dagar? Inte mycket om jag ska vara ärlig!)

Många av de författare jag uppskattar, som om och om igen visar att de skriver med kvalitet och hjärta, behöver inte gå via mig när de ska pilla ut nya noveller. De godkänner sina alster själva. Tyvärr har många av dessa 'stammisar' nu tagit 'rast' från sitt skrivande och det faller allt oftare på mig att vara 'big boss' och godkänna noveller som kommer in från nya förmågor som önskar bli 'publicerade'.

Och det är på dessa jag märker att 'kvalitén' har förändrats.

(Tyvärr har det ibland slunkit mellan något som egentligen inte skulle sett dagens ljus på Bubblan, mycket för att jag varit dålig på att läsa det inkomna innan jag publicerat pga tidsbrist eller önskat få ut nya noveller så Bubblan fortfarande 'lever'. Beklagar detta)

Men nu till det jag ville få ut med dessa rader..

 

Jag önskar spola tillbaka tiden, få er, besökarna att känna pirr när de ser att en ny novell kommit ut på Bubblan, veta att den innehåller sådant som gör att det blir trångt/vått i byxorna på läsaren. Och det utan att man behöver haka upp sig på skrivspråk/stavning eller börja känna sig olustig över att sexet/språkbruket i novellen är otändande..

Men till detta behöver jag ER hjälp!

Är ni med mig? Eller rättare sagt.. Hjälper ni mig att få tillbaka den ’gamla hederliga Erotiska Bubblan’?

 

*

Det jag tänkte börja med är en liten Novellutmaning som sträcker sig till 10 februari.

Tema KÄRLEK

Skriv romantisk, HET sexnovell på tema Kärlek. Låt känslorna svämma över och beskriv detaljerat vad huvudpersonerna känner, upplever och berörs av i sann Bubblan anda.

 

Enda egentliga kravet är att novellen du skriver ska innehålla 'kärlek', vara längre än 2 A4, stavningskontrollerad och DIN. Inte norpad från någon annan författare alltså!

 

Extra - Låt gärna novellen innehålla lite ’krydda’ i form av hjälpmedel och leksaker ni kan finna hos Bubblans ’sponsor’ PLEASME.se – Detta för att de noveller som innehåller deras produkter ev kommer att visas på deras hemsida samt att PLEASME ger dessa författare en liten extra bonusgåva som tack!

Inkomna alster ska lämnas in före 10 februari till e-post : fybubblan.nu@hotmail.com  och ’publiceras’ sedan här på Bubblan på Alla hjärtans dag - 14 februari för alla att avnjuta.

 

*

Är du en av dem som ser dig som ’stammis’ på Bubblan? Läser gärna men ej själv vill/kan författa?

Jag behöver även din hjälp! Jag söker efter 5-6st ’frivilliga’ som vill leka jury till denna 'Kärleksutmaning', som läser de inkomna novellerna och ger sitt omdömme, korar en 'vinnare'. Känner du dig taggad? - Hör då av dig till Frökens Gästbok!

*

 

Och så tillsist –

De av er som är ute och läser sexnoveller på andra sidor och där snubblar över författare som ni anser har ’Bubblan kvalitét’.. Skriv till dem, berätta att Bubblan finns och kanske tipsa dem om den här ’Kärleksutmaningen’?

Skulle vara sååå kul med lite nytt friskt, snuskigt blod på Bubblan under nästa år!

 

Kram – God Jul och ett snuskigt Gott Nytt År till er alla

Önskar

 Fröken H

8 läsare gillar denna novell.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#22

lp521813

Önskar att jag hittat till den här sidan tidigare när jag läser inläggen till den här debatten.
Riktigt vitalt och engagerande! Har nu provat skriva ett par noveller och inser vilket otroligt jobb de författare som har publicerat flera har lagt ned på sitt jobb.
Respekt till er!
Vill också uppmuntra alla som funderar på att skriva ett bidrag till tävlingen att verkligen göra det så det blir mer liv här igen på Bubblan.
Jag tänker skriva ett bidrag.
Det är en sympatisk och trevlig ide med den här sidan och synd om den bara "somnar in".
Håller med om att man gärna kan kommentera och betygsätta lästa noveller för att ge författaren feedback.


4/5, 2012 kl. 20:12

#21

Ellen-Karin

Ett kort svar till Fröken H: Bubblan är bästa sidan, brister finns det överallt. Det långa svaret kommer på mejlen!

Kram från E-K

19/2, 2012 kl. 23:36

#20

Fröken H

Intressant att följa era synpunkter om min lilla Bubbla. De både värmer frökens hjärta och ger lite bitter eftersmak.

Självklart vill jag att de författare som bemödar sig att skriva ned sina fantasier och sedan dela med dem på sidan ska vara nöjda och glada, känna att den tid de lagt ned är något som blir uppskattat.

Vet sedan den tiden jag själv skrev att man satt som på nålar för att se läsarnas reaktion när man äntligen skapat ett nytt alster. Ros fick en att kasta sig över tangenterna för att skapa mera.. men om det gud förbjude var något negativt som skrevs så tog man det väldigt personligt.. vilket inte är så konstigt.. novellerna blir ju som ens barn.. och INGEN har rätt att (obefogat) klaga på dem.. eller hur? :)

Och ang betygsystemet och 'inredningen'.. När jag skapade 'nya' bubblan så frågade jag både besökarna och författarna vad ni hade för önskemål. Chans till kommentarer och betyg kom in som önskemål samt flera olika kategorier som man kunde söka på..bland annat. Självklart kan man fortlöpande ändra om/bygga till med olika finesser på sidan.. Göra den verkligt speciell så den blir både bättre för besökarna och författarna.. men för att det ska bli aktuellt så måste jag först få in era önskemål - Vad vill ni se för förändringar? Berätta för mig vad ni önskar!

Men jag ber er dock att ha i åtanke att förändringar inte kommer att ske på 2 röda..

Alla förändringar kostar pengar.. bara det att jag efter önskemål sist gjorde så att fler kommentarer kunde visas på förstasidan.. den lilla 'bisaken' kostade mig tresiffrigt(?!) och allt detta sker ur egen ficka då min lilla Bubbla är en hobby, och alla ni som har en hobby vet att dessa kostar pengar men knappast alstrar.. :)

Men självklart vill jag att Bubblan ska leva vidare, utvecklas och ha glada besökare och författare.. så jag ska försöka göra så gott jag kan för att hålla er alla nöjda och glada.

Kram kram - Mer snusk åt folket!
/ Fröken H

ps. Ang den senaste lilla novellutmaningen.. känns som jag formulerade mig fel där. Det var ju ingen tävling på det sättet att novellerna skulle bedömmas, någon vinnare koras.. Därför behövdes heller inte den 'jury' jag skrev om.. Men några av er sköna visade intresse för 'jurytjänst' så ni kommer att bli kontaktade när det blir en tävling nästa gång, höra om ni fortfarande är intresserade.
Och.. ni tre söta som bjöd till med noveller till denna utmaning kommer bli kontaktade de närmaste dagarna, för ni har ju en liten present att vänta.. :)

19/2, 2012 kl. 21:39

#19

Ellen-Karin

Jag är, som sagt, inte heller speciellt förtjust i det nuvarande betygssystemet och hade, återigen som sagt, gärna sett ett alternativ. Jag är dock medveten om att ett annat system kan vara både besvärligt och kostsamt att få till.

Det är så klart önskvärt att de som läser faktiskt ger respons i form av betyg och/eller kommentarer. Antalet sidvisningar är dock inte samma sak som antalet läsare. Varje gång någon går in på sidan, kanske för att kolla om det är något att ha, kanske för att läsa andras kommentarer, registreras det. Jag är inte så dum att jag tror att antalet läsare och antalet personer som ger respons alltid är desamma, men kanske är skillnaden inte så stor som man kan tro. Du kan aldrig veta hur många som faktiskt läser en novell. Det finns alltid "lata" läsare, men att utgå från att det är sådana mängder som flera hundra som väljer att inte betygsätta en novell som de faktiskt har läst och gillat tror jag är att överskatta antalet besökare här på sidan.

19/2, 2012 kl. 18:53

#18

Johannas noveller

Tusen tack för ditt rediga och diplomatiskade inlägg Pelleponken! Det kan ibland behövas någon som ser klart och som du uppmuntrar till vidare diskussion. Anledningen till att jag ursprungligen startade detta ser ut att annars försvinna helt. Många av er har upprepande återkommit till saknandet av kommentarer, vilket inte alls är vad jag ville beklaga mig över. Jag tycker tvärt om att jag har fått ett fantastiskt mottagande och respons på mina noveller, det är återigen "inte" det som saken ursprungligen gällde.
Min önskan är att fler tar sitt ansvar och betygsätter de noveller de läst, om fem hundra har läst en novell och c:a åtta av dem orkat lämna ett betyg, måste jag väl ändå få klaga lite?
Genom att smita undan det ansvaret tappar hela betygsystemet sin trovärdighet och de ständigt missbelåtna får en chans att sabotera.

Blyerts: Jag är glad för att du inte kan sortera in mig bland de ”skörare blomstren”, och du behöver inte "efter fattig förmåga" anstränga dig för att försöka vara hövlig mot mig. Jag har tillräckligt med skinn på näsan för att bita ifrån.

Johanna

19/2, 2012 kl. 18:29

#17

pelleponken

Detta är ingen trist debatt! Det är roligt när det blir lite liv i luckan. Johanna och Ellen-Karin missuppfattar varandra en aning som jag ser det. Ni vill ha kommentarer och bra betyg båda och det vill vi väl alla. Jag har ju lagt några noveller här och jag kommer ihåg att jag var så spänd på hur de skulle tas emot. Jag fick bra betyg på alla, men jag kände mig besviken på att de fick så få kommentarer, jag också.

Jag löste mina "egoproblem" genom att ha kontakt med några läsare här på sidan och fråga dem vad de tyckte! :) Ha ha! Men jag håller med om att läsarna kunde vara lite mera aktiva med kommentarer. Något litet ord bara, som visar uppskattning. Det är artigt och trevligt och inspirerar till fortsatt skrivande. Men, som Tina säger man får vara glad om en enda har gillat det man skrivit.

Det är tungt att få inspiration att skriva denna typ av noveller. Det kräver en särskild sorts lust. Jag skulle vilja skriva mera och lägga dem här, men jag behöver få inspiration och lust till det. Jag kan inte skriva mekaniskt och spruta ur mig noveller. Men kanske en liten diskussion som denna kan få mig att spritta till, för jag tycker om den. Jag tycker också att sidan är bra och håller en god kvalitet. Välskrivet är viktigt och när det inte är det kan det förstöra hela novellen, även om innehållet i sig är bra.

Alla ni som har skrivit kommentarer i denna diskussion har bidragit på bästa sätt med era alster. Ni skriver mycket bra och det är lätt att förstå frustrationen över uteblivna reaktioner. Jag har också varit dålig på att kommentera och ska försöka bättra mig. Men den som bara vill läsa för att höja sin erotiska lust i stunden, tänker nog inte på att kommentera novellerna i första hand. Därför får vi nog dras med risken att få dålig respons. Om man jämför med sexnovell, som några har gjort så kan man i alla fall konstatera att kommentarerna här är mera personliga och trevliga än där.

Så till Johanna, Tina, Ellen-Karin, Blyerts m. fl. Keep up the good work! Ni berikar den här sidan och står för hundjobbet. Kanske kan den här diskussionen få ytterligare någon att publicera sig här?

19/2, 2012 kl. 13:01

#16

Blyerts

Det är en trist debatt som blossat upp på Bubblan och jag hade helst sluppit att blanda mig i den men jag kan inte se att jag har något val. Jag tycker att Ellen-Karin blivit illa behandlad och att mycket har skrivits som saknar täckning.

”Vill man ha mycket respons får man kanske också gå någon annanstans.” skriver
Ellen-Karin.

Det så sant som det är sagt. Det är snålt med kommentarerna i Bubblan. Kanske är det bättre på andra sidor, det har jag ingen aning om.
Jag känner Ellen-Karin så väl som man kan känna en person som man aldrig träffat och jag har aldrig sett en sur kommentar från henne. Ibland har hon klagat över brist på kommentarer och det är hon inte ensam om.

Jag har fått uppfattningen att de flesta kommentarer kommer ifrån läsare som inte skriver själva. Det är trist och jag är själv en dålig kommenterare och det är inte utan att skammens rodnad stiger på mina kinder när jag tänker på det.
Å andra sidan betyder det att det inte finns några kotterier på Bubblan.

Det finns inget ”kliar du min rygg så kliar jag din.”

Visst har jag kommenterat Ellen-Karins noveller, men inte är det många inte.

Och visst är det som ”Johannas Noveller” säger att vi måste välkomna nya författare på Bubblan och det försöker jag efter fattig förmåga göra för att nya författare är ofta ”sköra blomster” och förtjänar ett uppmuntrade ord.

Men en författare som för en novell har fått över 108 000 läsare och dessutom fått mycket höga betyg på en annan sida räknar jag inte till de ”skörare blomstren” i Bubblans författarbukett.
Men visst håller jag med att det är roligare med höga betyg än låga.

Hälsar Blyerts

19/2, 2012 kl. 09:50

#15

WAMPyrellagirls

Tråkig diskussion, men kanske nödvändigt för att rensa lite i luften här på Bubblan. Jag (Tina) och Lotta tillhör de författare som varit med längst här på Bubblan. Skulle vår vistelse här, bero på hur höga betyg vi fått, eller antal kommentarer, då hade Wampyrellagirls för länge sedan suddat bort sina avtryck. Lotta och jag brukar säga att vi inte så ofta får några kommentarer och betyg, för att läsaren kommit i trans och inte är förmögen att göra röra sig, efter att ha läst färdigt novellen!

Visst känns det i maggropen att inte få någon positiv kred, för det man krystat fram i novellform. Att ha suttit framför datorn i timmar, dagar, månader och skrivit, ändrat, börjat om och sen är det INGEN som säger något om det. Det känns många gånger tråkigt. Ännu tråkigare när betygen blir EN stjärna, för att någon läsare inte anser att ämnet är passande. Det känns bedrövligt.

Tidigare (2007 - 2008) lade vi ut våra noveller på Sexnovell.se. En sida som precis nu, denna söndagsmorgon har nästan 1700 besökare mot Bubblans 12! Inte konstigt att vi där fick både en mängd positiva betyg, många kommentarer och långa privata brev. Uppskattades och gav oss mersmak att skriva mer och försöka göra det ännu bättre. Tyvärr gick det inte att få novellserierna i rätt ordning och lite annat tekniskt som är ovidkommande.

När vi då upptäckte Fröken H:s lilla Bubblan, så fastnade vi för den. En liten sida, där några välskrivande författare kunde lägga upp sina noveller. Friheten att kunna justera och även radera noveller var en av anledningarna. Den trevliga stämningen en annan.

Nu är Bubblan betydligt större och flera författare har hittat hit. Några av de gamla lägger inte upp fler noveller av en och annan anledning. Andra är desto flitigare och flera nya har tillkommit.

Urvalet av noveller är numera så stort att jag knappast hinner läsa allt som läggs upp här. Istället inriktar jag mig på några få författare och följer dem. Inte alltid att det blir betyg eller kommentar och det beror oftast på lathet. Ibland är det också av omtanke. Jag anser att det är bättre att hålla tyst och inte pilla på en stjärna symbolen, för jag vet vilket arbete som ligger bakom texten. Då skriver jag istället ett privat meddelande och påtala mitt missnöje.

Att jag inte gillar handlingen eller författarens sätt att uttrycka sig, gör inte novellen dålig. Istället är det säkert flera andra som uppskattar den och författaren. Ger dessa läsare det dem tänkte sig, när de började läsa texten.

Därför ser jag Bubblan som ett smörgåsbord. Alla som kommer in här, får ta av det dem gillar. Provsmaka på okända "rätter" och givetvis lämna sin åsikt. Inte enbart höga betyg, utan även låga, men då även skriva varför. Då ger det författarna en möjlighet att bli bättre och läsarna en större upplevelse, när nästa novell kommer.

Vi författare får många gånger inte bli så upprörda över utebliven respons. Istället tänka att vi kanske uppmuntrat EN enda läsare och gjort denne lycklig. Något som aldrig hänt, om novellen fortfarande blivit kvar i hårddisken...

Tina Wampyrella

19/2, 2012 kl. 09:27

#14

Ellen-Karin

Gullet: Det stämmer att jag anmälde mig till att ställa upp som domare, det är dock inte detsamma som att jag faktiskt blev det. Om jag hade blivit tillfrågad att vara det hade jag självklart läst alla bidrag noggrant och kommenterar dem efter bästa förmåga (eller hur Fröken H helst hade velat att vi skulle göra). Nu har jag inget sådant uppdrag och läste därför enbart bidragen för mitt eget nöjes skull. Johannas novell föll mig inte i smaken så jag läste inte färdigt den och valde därför att inte kommentera den heller. Det kanske var fel av mig, men det var så det var. Jag ser i efterhand att jag åtminstone hade kunnat skriva något uppmuntrande om att det var roligt att hon ställde upp i tävlingen; jag bär det med mig och ska försöka tänka på det till en annan gång.

Angående att jag inte skulle vilja ha Johanna här så får det stå för dig. Jag har absolut ingenting emot att Johanna publicerar sina noveller här utan tycker tvärtom att det är trevligt att det har blivit lite aktivitet på sidan. Jag har inte läst novellerna eftersom det inte är vad jag gillar (och den som är intresserad kan se att jag läser väldigt få noveller här så det har inget specifikt att göra med just den här författaren). Jag kommenterar i regel inte heller sånt som jag inte läser eller inte gillar. Jag vill vara ärlig i mina kommentarer, eftersom jag förväntar mig att de som kommenterar mina noveller också är det; jag vill också framför allt ge positiv kritik, eller åtminstone konstruktiv sådan, eftersom jag tycker att det är trist när folk klankar ner på andras ämnesval.

Johanna: Jag tolkar det som om du hade önskat att vi "gamla uvar" hade välkomnat dig (och antar jag, andra nya författare) bättre. Det är något som vi så klart kan ta till oss. Jag har aldrig sett det som min uppgift eftersom jag är en författare bland alla andra, men det är naturligtvis något att tänka på inför framtiden. Men jag vidhåller att mitt försök att förklara hur det är inte nödvändigtvis är detsamma som att jag tycker att allt är rätt, och det är definitivt inte ett försök att "kasta ut" nya förmågor härifrån. Dock är inte Bubblan en sida som jag lägger så mycket mer energi på än att jag publicerar mina noveller här och försöker hålla en bra kontakt med mina läsare (och då kan jag då och då fånga en kommentar till någon annans novell och ge mig in i diskussionen). För mig är inte Bubblan en gemenskap på det sättet. Tystnad kan självklart vara svårtolkad, men den är inte alltid negativt menad.

18/2, 2012 kl. 12:53

#13

Johannas noveller

Ellen-Karin: Jag vill förtydliga att jag inte tar detta personligt, jag ville påtala ett problem. Jag har inte nämnt ett ord om dåliga kommentarer, är införstådd med att vi får leva med dessa. Inget ni andra kan göra något åt.
Men att av slapphet inte betygsätta och därmed lämna fältet öppet för desstruktiva människor kan vi alla hjälpas åt att ändra på. Att ändra attityd och välkomna de nya kostar också väldigt lite, eller hur Ellen-Karin?

18/2, 2012 kl. 11:26

Läs in fler