Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

  • VÄLKOMNA
  • STORSÄLJARE
  • Lustpirr för tjejer
  • Lekfullt för lekfullt par
  • Inspireras

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#12

Blyerts

E-K/ VAMPyrellagirls/ mfl.

"Flagellanter"!

Ett ord som används alldels för sällan.
Här sitter det som en "smäck"

16/8, 2012 kl. 22:18

#11

kattt

Hej igen
Det skaver fortfarande lite hos mig men jag köper din förklaring.

13/8, 2012 kl. 11:09

#10

Ellen-Karin

Kan annars förresten nämna att jag hittade ett annat fel. Det stod i ena texten att E varit borta fyra veckor och i andra att han varit borta tre (men jag har ändrat det nu). Så tack för att du gav mig anledning att gå tillbaka och jämföra! (Det lär annars finnas rätt många fel här och var, det är svårt att hålla reda på alla detaljer och kronologi …)

9/8, 2012 kl. 18:39

#9

Ellen-Karin

Tack kattt!

Och angående din fråga: Du har rätt i att det kan uppfattas som "faktafel", att det inte stämmer. Jag får erkänna att jag inte tänkt så mycket på den där grejen, men när jag läser igen och tänker på det så tänker jag så här: I den här texten är det mer ur Gustavs perspektiv och jag tänker att Gustav faktiskt var osäker den kvällen. Elias och Johannes hade precis gift sig, de hade varit monogama ganska länge och Gustav mindes fortfarande hur fel det hade blivit mellan dem och Samuel. Det är klart att han var osäker! För även om han kan vara kaxig och frispråkig är han inte korkad (och han har dessutom mognat en del med åldern …). I den andra novellen är det mer ur Johannes och Elias perspektiv och deras uppfattning om den kvällen är lite annorlunda. För det första har det gått ett tag (några år kanske till och med?) och det är lätt för dem att tänka tillbaka på det som den där kvällen då Gustav sa till Elias "Kom hem eller låt mig sätta på din karl" (för att det är en sån sak som Gustav skulle ha kunnat säga). Jag tror inte heller att varken Elias eller Johannes riktigt uppfattade Gustavs osäkerhet, i Johannes fall för att han var full och ouppmärksam och i Elias fall för att han helt enkelt inte letade efter den (han hade ju inte varit med under kvällen så han blev ju verkligen tagen på sängen …) plus för att Gustav helt enkelt brukar vara ganska bra på att dölja när han är osäker. Jag tänker att det samtidigt fanns viss osäkerhet hos både Elias och Johannes, speciellt innan de pratade med varandra om vad som hade hänt eftersom det lyfte en fråga som ingen av dem hade vågat prata om under ganska lång tid. Det var lätt att liksom göra Gustav till "syndabock" (även om det nu blev bra till slut) och tänka att det var han som var pådrivande, även om han egentligen inte var det. Så tror jag att det var. Låter det rimligt?! :-)

9/8, 2012 kl. 18:37

#8

kattt

Som vanligt alldeles underbart! Har även läst hela sms-serien och hade tänkt återkoppla men blev på så himla bra humör så jag ville inte förstöra det med textananalys En sak skaver i dessa två berättelser, i den där de ligger och minns i sängen så refereas det till att Gustav i princip ska ha sagt "kom hem eller låt mig sätta på din karl" I den här berättelse upplever jag Gustav som osäker i telefonsamtalet med Elias, inte alls så pådrivande som meningen gör gällande Uppfattar inte heller att något sådant yttras Vad tänker du själv?

9/8, 2012 kl. 15:19

#7

Ellen-Karin

Tack Oscar95! Kul att du kunde bortse från det du inte gillade till fördel för det du kunde gilla. :-)

5/8, 2012 kl. 10:01

#6

Oscar95

Ogillar gaysex, men skrivsättet är så bra att denna förtjänar en femma.

2/8, 2012 kl. 03:01

#5

Ellen-Karin

Tack för alla kloka ord! Jag vet att inte alla gillar "temat" på mina noveller, och det är okej, men det är tröttsamt med skitbetyg bara för att jag skriver om två (eller ibland flera) killar som råkar tycka om varandra. Men jag är glad att det dels finns de som gillar det, dels finns de som kan bortse från det och gilla det ändå.

1/8, 2012 kl. 18:44

#4

Mats R


Ellen-Karin
Jag läser alla dina noveller, men eftersom gay-sex inte, som ~K~ skriver, är my cup of tea, så avstår jag från att betygsätta dessa alster. Där håller jag helt med Lotta W!

På återseende / Mats

1/8, 2012 kl. 10:41

#3

Jenita

Jag för den delen är väldigt glad över att få läsa nya Ellen-Karin noveller igen!! (ja, jag går tillbaka o läser om gamla ibland, du har ett skrivsätt som jag gillar och jag har absolut inget emot gay-sex, och du är en jäkel på att få till den där "känslan"..)

31/7, 2012 kl. 19:22

Läs in fler