Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Information

Namn
Lennart
Kön
Kille

Senaste novellerna

8/3, 2015 kl. 01:08
Trubbel
4/3, 2015 kl. 20:53
Lunchrestaurangen
20/12, 2014 kl. 21:33
Stallflickan
1/5, 2012 kl. 19:53
Pinocchio
29/3, 2012 kl. 22:48
Skolsköterskan

lp521813 Offline(Offline)

Lp521813 har ännu inte skrivit någon presentation om sig själv.

Gästbok

Johannas noveller

Finns inte här längre men om du söker skall du finna...!!!

21/1, 2016 kl. 22:45

Fröken H

Hej Ip.. att favoriter fått en egen kolumn är bara.. ja.. en för mig kul detalj för att få liv i sidan. Att just dina favoriter syntes var nog mest för att du var sist ut ;) Den listan kommer såklart fyllas på med nya under att tiden går.
/ H

17/1, 2015 kl. 11:01

Huldran

Hej igen, lp!

Beträffande skrivandet.

1. Jag själv blir väldigt irriterad när personer som skriver inte kan stava rätt. Det blir lätt tungt att läsa mm. Jag är fullt medveten om att vi alla har mer eller mindre bra talang beträffande just detta. Jag har själv lite grand av dyslexi och är duktig på att skriva fel i första omgång. Tricket är att senare orka gå igenom sin egna skrivna text och rätta, och rätta; och rätta... Samt fundera över vad man egentligen har skrivit.

I de flesta datorprogram typ ms Office, OpenOffice.org och liknande, finns det en rättstavningsfunktion. Antingen automatisk eller går att knäppa på. Varför inte använda den då? Använder man Mozilla Firefox som webbläsare, finns det dessutom flera tillägg att hämta gratis, som underlättar rättstavningen. Numera kanske även för Internet Exploderar? Ordlistor för synonymer och vanliga ord finns på nätet. Bara att välja.

Användandet av skiljetecken är en annan och mer knepig sak. Där måste det kanske till lite mer vana för att använda rätt och ändå gör jag själv ibland fel. Wikipedia ger dock en alldeles utmärkt vägledning i hur de olika krumelurerna skall användas. Eller skall man svara som någon gjorde mig för månader sedan: "Jag vill skriva för att jag tycker att det är kul, inte hålla på med det andra...!"

2. Alla är inte lika tekniska som vissa andra. Ålder kan även sätta begränsningar. Flera på den här sidan (Bubblan) har vad jag förstått betydande kunskaper att förmedla. Men det går ju att fråga. Både när det gäller apparaternas funktioner och inställningen av t.ex skrivprogrammen.

3. Jag har nyligen köpt en ny dator till en av mina döttrar. Har själv minimala kunskaper i allt utom själva användningen. Så fort jag kvittrade ut vad som var på gång, kom två stycken herrar och erbjöd sina teoretiska idéer och tjänster. Hjälpen ledde till att jag lugnt kunde beställa en pjäs, vida överlägsen det jag från början tänkt mig. Samtidigt lärde jag mig själv något mer. Men framförallt att leta på nätet efter det jag inte förstod.

4. Jag brukar göra så här, när jag vill kommentera lite närmare 'skinnet' på författaren. Skriva i kommentaren, att jag även lämnar några rader i gästboken. När jag sedan gjort det, tydligt förklara att det inte är av dumhet, elakhet eller liknande som jag skriver det jag gjort. Vissa författare ber ju uttryckligen om ATT få sådan kommentarer. Men är det mer markanta än bara några enstaka och ytliga ting, då blir det i gästboken. Man behöver ju inte skriva avvikelserna, felaktigheterna på näsan för allmänhetens beskådan!

Jag tycker att Du gott kan fortsätta att kommentera på det sättet som Du gjorde tidigare. Det ger ju, trots allt, aktuell författare en anledning till att ta sig en funderare över vad hon eller han har skrivit och på vilket sätt. Att sedan jag som tjej någon gång får en förvånad motfråga, är nog mer kopplat till genus än till ämnet som sådant!!

Mors tillbaka, Lennart!

16/1, 2015 kl. 20:27

Huldran

Hejsan, lp. Återigen välkommen tillbaka!

Ursäkta att jag lägger mig i. Jag såg inlägget på Oddballs och din egen sida angående Johanna. Att hon stort har bidragit med text, noveller är det inget tvivel. Men det har även många andra också gjort. Flera dessvärre, snudd på bortglömde, men finns ändå i Bubblans arkiv tack vare Frk H.

Andra är nu, mer eller mindre aktiva. Helt beroende på vardagslivet, humör eller konkurrerande aktiviteter. I övrigt håller jag med Oddball om antalet läsare jämfört med de kommentarer, som på sikt håller skrivandet igång. Du var en av dem som gav oss knuff i ryggen.

Det jag, med flera, har irriterat mig på, och det har Du och jag vid flera tillfällen även talat om, är de tidigare, skall jag kalla det för, tjuvnypen från nämnda person. Dessa ser nu ut att vara försvunna? Det är jättebra. Alltså är det väl som det borde vara. Eller har jag fel?

16/1, 2015 kl. 14:56

Fröken H

Hej IP.. Saken är den att jag har lite 'humor' och därför får bara lite elak ;)
Vet att kraven för novellerna inte passar alla. Men det lite av därför jag har dem, så de får tänka till litet ;) elak sådär jag:D
Men tusen tack för gillandet av min bubbla!! Värmer en tants?! Hjärta ;)

14/1, 2015 kl. 17:39

Skriv i gästboken