Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

  • VÄLKOMNA
  • Skönt för henne
  • Skönt för Killar
  • Inspiration för paret

15/9 kl. 10:39, av hanshoyer

Musikanten

En kvinna i mitten av de femtio söker hjälp att komma i stämning med sin gitarr och får oväntad hjälp av händig instrumentstämmare som annonserat ut sina tjänster.

“Ja tack! Jag önskar hjälp med att komma i stämning!” Mitt hjärta slog snabbare när jag såg svaret på mitt erbjudande att stämma instrument i forumet Mus-i-kanten. 

Alltså stod jag där tillsammans med en vackert mogen kvinna för att ta hand om en gitarr som stått oanvänd ett längre tag. Alla instrument och dess ägare är personligheter som med tiden växt ihop. Det gäller att känna till det fenomenet. Kvinnan exponerade sitt gitarrfodral stående mitt på golvet i rummet. Liksom hennes egen klädsel var det elegant svart, blankt och figursytt. Gitarrkroppens former fyllde ut det på ett estetiskt vackert sätt och dess enda utsmyckning var en lång silverfärgad dragkedja i sidan. Min blanka hårda blockflöjt i byxfickan, som skulle användas för att stämma gitarren vid strängbyte, skavde plötsligt vid närkontakten när jag försiktigt  lirkade med dragkedjan. Fodralet öppnade sig i takt med att jag långsamt drog kedjan neråt och föll sedan stilla till golvet med en viskning. En vacker gitarr i ljust trä med en vacker form var helt exponerad i mitt knä. Ytan var mycket slät och följsam när mina händer försiktigt utforskade den. Den lena halsen var lagom bred för att fingrarna skulle kunna leka över strängarna, och gitarrkroppen med dess mörka vackra ljudhål nedanför midjan smet in bra i mina grepp. Försiktigt, med tungan rätt i mun, lossade jag de välanvända strängarna en i taget och befriade gitarren från gammalt ostämt ljud. Det hördes hur den slappnade av och gnisslade behagfullt. Jag gnuggade mina händer med mjuka rörelser över gitarren som direkt fick ny lyster. Mekaniken i stämskruvarna var välsmord och reagerade på ett behagligt sätt när den första nya strängen fördes in i sitt fäste och sedan upprepades rörelsen metodiskt och lugnt. Jag hittade en rytm i mitt hantverk. Det gäller att ha tålamod och vara avslappnad så att alla delar hänger med. Nu var det nära. Alla strängarna satt på plats och stämningen hade höjts betydligt. Jag bad kvinnan plocka fram flöjten ur min byxficka. Hon satte det hårda munstycket mellan sina läppstiftsröda läppar och lät het luft forma ett klingande G. G-strängen brukar kräva lite extra omsorg.  Jag kände hur vibrationerna i gitarrkroppen började forma vackra ackord när strängarna tänjts ut och stämde inbördes. Ur kvinnan strömmade nu klara brösttoner, nakna innanför hennes svarta fodral. Systematiskt provade vi flera tonarter och nya grepp. Ägarinnans fortsatt klara brösttoner Eeeeh, Ahhhh och staccatoliknande d-d-d-de g-g-g-åhh skänkte tillfredsställelse. 

Vi blev behagligt samspelta gitarren, mus-i-kanten-kvinnan och jag, den hemlighetsfulle instrumentstämmaren.  


 

Denna novell har ännu inte fått några gillanden.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#1

Hailey

Sensuellt och vackert! *****

25/9 kl. 08:56