Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

24/4 kl. 17:49, av Hustomten

Blommor, bin och statistik

Blommor, bin och statistik? Jorå, tomtar kan inte bara snickra och fixa saker - de kan räkna. Räknenissar kallas de då.

Denna novell är skriven exklusivt för Bubblan, för att kunna läsa den måste du vara inloggad. Logga in eller bli medlem nu!

8 läsare gillar denna novell.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#10

Gardintroll

Intressant läsning, de som skriver noveller blir alltid glada att få lite kommentarer, kanske rent av en liten uppmuntrande kommentar.

29/4 kl. 23:23

#9

mx55

Håller verkligen med Solen och Zanzibar! Bubblan håller helt enkelt en enormt hög kvalitet hänfört med annat på svenska. Det sätter en ganska hög ribba, åtminstone har det gjort det för mig. Det är väl å andra sidan inte negativt.

Problemet för mig som ny författare är att jag inte får någon känsla för om det jag skriver är bra eller inte. Jag har relativt höga antal visningar (har inte jämfört med andra) men få kommentarer eller tummar.

Jag har funderat på detta några dagar och ser typ tre, eller kanske fyra, olika förklaringar.

1. Det jag skriver suger faktiskt. Det är inte osannolikt.

2. Tröskeln att ge feedback är för hög. Det går inte ens att ge en tumme upp utan att vara inloggade. Här hade det varit intressant att se statisk på mängden inloggade kontra anonyma läsare.

3. Folk glömmer att kommentera eller att gilla. Jag har säkert varit extremt dålig på detta genom alla år. Därför är det fantastiskt att crew tar upp detta.

4. Lite hårt här men ... Bubblan är en rätt stängd gemenskap. Om vi kollar startsidan så ser vi samma personer som kommenterar uppmuntrande på samma författares noveller. Detta kan i alla fall ge en bild av en rätt sammansvetsad grupp som jag som ny kan få rätt svårt att slå mig in i.

Men återigen et enormt tack till crew som lägger tid på att göra detta till en bra plats. Och vad gäller verktygslådan du fått så måste det vara extremt ”kul” att plocka upp PHP-kod från typ 2008 :D

28/4 kl. 17:20

#8

Zanzibar

Så bra att du tar upp detta, Hustomten. De som ger kommentarer, är i regel samma personer. Sedan kanske 7 gilla av 368 läsare (som här då jag läser det), men knappt ett ord. För mig personligen gör det att jag tappar sugen att skriva. För, det känns som om man så sällan får någon positiv feedback eller push framåt. Där räknar jag inte in Hustomten som gjort det under hela min tillvaro här.

26/4 kl. 16:47

#7

Mr_Solen

Heja Er...

Måste säga att Bubblan är den bästa sidan just nu. Någon annan sida är vansinnigt sega med att publicera nya noveller, andra får inte in direkt många nya utan lever på gamla alster.

Som författare vill man få många svar om bara ett gillande. Behöver inte vara långa utläggningar utan något enkelt.

Alla vill vi ju förbättra oss och feedback är ett måste.

Heja alla som skriver noveller och kommentarer....

Man kan ju även skriva i en gästbok och önska en novell av någon favisförfattare :-)

Solen

26/4 kl. 14:52

#6

Hustomten

Många medlemmar har aldrig varit och kommer inte vara ett mål inom överskådlig framtid. Det är en erotisk bubbla där vi frossar i erotik i skriven form. Det vi kämpar för är att se till att inte bara läsarna vi redan har trivs - utan även de som lägger tid och energi på att se till att vi jar något att läsa.

Det går alltid att lägga till funktion X eller finess Y, men i slutändan är det som avgör att det finns noveller som folk vill läsa. En grundbult i detta är återkopplingen (den positiva) som författarna får. Tyvärr är det få som väljer att göra detta, det har ni svart på vitt i statistiken här. Det är vad vi vill försöka komma åt.

Självklart finns det de som är jätteduktiga på att slänga uppmuntrande ord. Vi vill uppmuntra att fler gör detta och inte minst att fler författare får feedback. Det finns självfallet en koppling mellan popularitet och uppmärksamhet och det är precis som det ska vara. Emellertid, vi tror det finns massor med duktiga författare och bra noveller som också förtjänar uppmuntran, som i dagsläget faller i skymundan av diverse skäl.

Tanken med denna post är att ge svart på vitt hur vi ligger till. Hustomten blev själv förvånad över hur liten Bubblan faktiskt är, samtidigt gör det absolut ingenting. Det finns större sajter men med ökat antal medlemmar ökar också mängden ovidkommande aktiviteter och antalet noveller som uppmärksamheten fördelas mellan. Det är med andra ord viktigt att lägga grunden för en konstruktiv och positiv dialog mellan läsare och författare.

Är du intresserad av vad som händer med sajten framöver, håll utkik efter sådana här poster - då jag/vi kommer informera om tänkta eller genomförda förändringar för att ge chans till aktiv insyn i hur det går med Bubblan. Det är din chans att påverka också. Vi är som sagt en liten Bubbla med ytterst begränsade resurser men viljan och förutsättningarna för att förbättra finns!

26/4 kl. 10:21

#5

jagkommer

Bra med statistik, många medlemmar är inget självändamål på en sida som denna, har man inte besökt sidan på tre år så rensa lite i de helt passiva medlemmarna, har de skrivet noveller så är det en annan sak det är ju sidans egentliga syfte, så de ska givetvis vara kvar.

25/4 kl. 12:14

#4

hanshoyer

Härligt! Det bubblar i bubblan. Där finns inte bara lust och potens, utan även potential! Mer noveller åt människorna!

25/4 kl. 09:42

#3

Trollmor

Nyttig info för alla medlemmar att fundera över!
Vad har jag inte gjort själv, som jag borde ha gjort.
Skrivit en novell till medlemmar att läsa?
Eller åtminstone skrivit en aktuell kommentar till författaren att suga på. Alltså, inte bara frågan om när nästa kapitel kommer...

24/4 kl. 22:32

#2

Hailey

Heja Hustomten!

24/4 kl. 21:34

#1

MalmöLars

Kul med statistik

24/4 kl. 19:10