Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

21/5 kl. 08:45, av Hustomten

Hustomten informerar: troll&spam

En kort notis om troll som spammar, från eder jourhavande Hustomte

Denna novell är skriven exklusivt för Bubblan, för att kunna läsa den måste du vara inloggad. Logga in eller bli medlem nu!

17 läsare gillar denna novell.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#8

D0gge

Använd reCAPTCHA eller likande för att verifiera att det är en människa som skapar kontot. En annan sak är att man använder reCAPTCHA när man kommentarer och gör felmeddelanden att länkar inte får vara med.

24/5 kl. 00:10

#7

MartinL

Allt som minskar troll och spam är välkommet, detta är en bra sida för god läsning och så vill vi ha den.

21/5 kl. 22:16

#6

Hannes II

Det låter som bra förslag. Det var så längesedan jag skapade mitt konto så jag har inte reflekterat över hur enkelt/svårt det är för en boot att skapa ett konto.

21/5 kl. 20:56

#5

Hustomten

Belar: det är lite så jag tänker med. Ledorden är annars positiv förstärkning när det kommer till att styra användare till att göra bra saker - inte bestraffning och andra negativa åtgärder.

En knapp som inte syns på den egna profilen (vore märkligt annars) men om man tittar på en (annan) användares profil. Allt knappen gör är att tända en liten lampa i Hustomtens kontrollpanel. Den panelen ser bara Hustomten. Vem som klickat och vems profil som blvit "klickad" är endast något för Hustomtar och Fröknar H att ta del av.

På så vis tänker jag att man enkelt kan uppmärksamma oss på att något oknytt irrat sig in. Det kan jag inte tycka är något negativt. Om sedan någon rättshaverist hittar knappen är det knappast något som någon kommer lida av - hustomten kommer se att knappens syfte misstolkats eller missbrukas och kan enkelt och diskret agera.

Tack för input! Och bra Huldran! :)

ps Ni som ser detta inlägg och funderar eller blir engagerade i sådant här, ni har väl sett att hustomten har lagt upp en ny liten "önskelista" i menyn till vänster? Som uppdateras kontinuerligt. Kika in, läs och fundera. Hustomtens inbox är öppen för åsikter, tankar och idéer! ds

21/5 kl. 15:29

#4

Huldran

Läst och uppfattat!

21/5 kl. 15:10

#3

Belar

Bra initiativ.
En flaggningsknapp låter som en bra idé att försöka med.
Om det bara är ni admin som ser att en användare blivit flaggade så borde det inte vara någon risk för dåliga vibbar heller.
Om någon skulle bli flaggad på felaktiga grunder så märker man inte av det.

21/5 kl. 13:28

#2

Hustomten

Bra reflektion Dajola. En funktion som blankar skulle definitivt behöva tänka på mer än en teckensekvens med bokstäver, punkt och så fler bokstäver. Det som spambots vill göra är ju att fixa något som är klickbart, så tricket är väl att hitta en balans mellan det och vad folk kan råka / vilja skriva in som är ok.

Tänker att protokolltyp, kolon och dubbelslash är en bra star - i kombination med lite vettiga koller för escaping. Det är inget jag lägger in i brådrasket utan det blir att testa lite och se hur det funkar innan nåt hamnar här.

Det är alltid en balans i kampen mot tråkigheter. Tar man det för långt sänker man och hämmar upplevelsen för alla. Tar man i för lite letar sig de med fel uppsåt förbi. Som jag upplever det nu är det lite för lätt för bottarna/spammarna att ta sig in och få ut sina länkar. Nåt vill jag hitta på för att göra det svårare för dom eller åtminstone minska utdelningen för de som gör det.

Återigen, superbra reflektion och tack för engagemang - uppskattas verkligen!

21/5 kl. 11:39

#1

Dajola

Jag förstår bakomliggande orsak till att man blankar kommentarer och biografier med länkar, speciellt med bakgrunden du tar upp.

Däremot så finns det ju en stor risk med det hela, då vissa personer kanske missar ett mellanrum och råkar då få en felaktig hyperlänk efter punkt.
Kanske snarare ge ett felmeddelande eller liknande när man försöker spara sin biografi eller skriva en kommentar är ett annat förslag.
Det är också så att många mobiltelefoners tangentbord har .com som en knapp bredvid punkt eller mellangslag.

Kanske inte är så vanligt, tänkte mer generellt.

Jag tror rapport eller flaggningsknapp skulle underlätta.

21/5 kl. 10:42