Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

15/8, 2021 kl. 19:05, av Huldran

Hissen – Kapitel 10

Del 7 av 7 i serien Männen och Frestelsen

Ljuset i hissen hade kommit och gått, mat och vatten hade de nödställda fått. Men skulle de överleva? Inte dö, som kvinnan först trodde och killen var ju trevlig. Kära Du, hade han också tilltalat henne med. Men Jörgen hade nu andra tankar i huvudet.

Denna novell är skriven exklusivt för Bubblan, för att kunna läsa den måste du vara inloggad. Logga in eller bli medlem nu!

7 läsare gillar denna novell.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#7

Huldran

Ohhh, Blåögd. En sådan här kommentar har jag aldrig tidigare fått. Någonsin! Men bara för det -- jag kommer inte att spricka på grund av detta!

Kanske är novellen något svårläst? Men desto roligare för mig att flera då läst den -- och förstått vad den handlar om. Satir, visst, så kan man se den som. Satir över vad? Är nästa tanke. Bara läsa en gång till.

Återigen tack vänner, Blåögd, RuterEss, Hanshoyer med flera. Det var trevligt att få möta er i kommentarsfältet.//Huldran.

4/9, 2021 kl. 23:14

#6

blåögd

De flesta noveller här är uppbyggda kring sex. Det är motorn i berättelsen. Personerna och storyn bidrar till att färga berättelsen och göra den intressant och lockande för läsaren. Åtminstone är det så jag uppfattar det och ofta själv tänker när jag skriver. Här är det tvärt om. Denna novellserie är, per definition, uppbyggd kring sex. Förvisso. Jag känner ändå att motorn i denna serie är personerna och storyn. Det är det som driver berättelsen. Sexet är istället det som färgar berättelsen och gör det intressant och lockande. Snyggt!

Det är inte lättläst, ska jag erkänna. Det är nog mest för att det (åtminstone för mig) krävdes att jag tänkte om. Jag utmanades att läsa berättelsen utan de vanliga glasögonen jag tar på mig när jag läser noveller här. När jag väl insåg det, hände något. Något bra. Berättelsen fick liv och jag inser hur rikt dekorerad den är med en humoristiska iaktagelser över många fenomen och mekanismer - inte minst hos män och deras syn på... livet och dess utmaningar. I mina ögon är detta en underbar satir och en berättelse med noga och klurigt utplacerade portioner handling. Den röda tråden leder fram till ett slut som både är roligt och intensivt.

Ska jag drista mig till att nämna något som kändes utmanande med serien så är det den något udda indelningen av kapitel kontra noveller. Ett kapitel i de flesta delarna, flera i någon. Det och en aning ryckigt tempo bitvis - men det sistnämnda kan nog mer ha att göra med förutsättningarna för mig som läsare mer än berättelsen som sådan. Detta är något av det mest utmanande jag läst här på Bubblan. Utmanande för mig som läsare - jag inser att jag blivit lat. I gengäld, när jag väl läst allt kan jag konstatera att det också är det mest intressanta och överraskande jag läst här på Bubblan. Den här serien står i en liga för sig själv här och det är enbart till det positiva.

Jag tackar för mycket god läsning. Och svär lite tyst för mig själv. Jag hade ju tänkt skriva om... just. Nåja. ;)

25/8, 2021 kl. 09:07

#5

Huldran

Gardintroll! Trevligt" Tack för att Du läser min lite annorlunda novell om "herrar i hagen" eller om de fortfarande sitter och väntar i en ankomsthall i väntan på en upplevelse.

Återkom gärna med vad Du tycker. Hälsar,//Huldran.

23/8, 2021 kl. 00:12

#4

Gardintroll

Jag som har varit lite rädd att påbörja den här serien, eftersom den är så lång, blev mer taggad nu efter att jag har läst den här. Snyggt skrivet!

22/8, 2021 kl. 02:11

#3

Huldran

RuterEss och HansHoyer! Verkligen TACK för att ni orkat igenom denna långa text. Jag VET att ni skärskådat innehållet och förstår dess nyanser. Därför känns det extra roligt att det är just ni som har kommenterat!!

Tack igen,//Huldran.

21/8, 2021 kl. 20:34

#2

hanshoyer

Tack Huldran! Ditt pulshöjande skrivande får mig att inse att hissåkandet måste öka framöver. En underfundig välskriven serie som behöver läsas flera gånger, men inte behöver skrivas om igen
//Hans

21/8, 2021 kl. 10:04

#1

RuterEss

:-D HULDRAN :-D

Har nu läst hela serien en andra gång och finner den ännu mer underhållande än första gången. På flera plan. Och som jag skrev i min kommentar till första versionen ... träffsäker. Som ett skott i ... ehmm ... ja ... du vet.

Kanske är det så att man upptäcker nya saker vid en andra läsning, eller så är det så att texten har mått bra av att filas lite på.

Det jag tycker är synd är att du blev tvungen att ta ner den. Nu kommer antalet läsningar, "gilla" och kommentarer inte alls motsvara kvalitén, för detta är riktigt riktigt bra.

// RuterEss

20/8, 2021 kl. 05:41