Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Steg för Steg - Hur man skickar in en novell

Rätt mycket text att läsa, men skrivet steg för steg, så att du lätt skall kunna hänga med.
När du väl lagt in din första novell, så går de kommande novellerna jättelätt att lägga in.

OBS - Viktigt
De noveller som skickas in hamnar automatiskt i "karantän" för att få sitt godkännande innan de publiceras av Bubblans Hustomte! 
Vi kikar upp språkbruk, innehåll, att novellen är rätt "presenterad"  och inte minst, att den känns lockande för Bubblans läsare.
Om vi av någon anledning har någon invändning mot att publicera ditt alster så hör vi av oss och berättar detta och ger dig chansen att, i vissa fall, ändra i din text men annars Nej tack, skicka till annan sida! Det kan dröja litet innan du blir kontaktad via privat meddelande i din Gästbok, men bli inte orolig. Är novellen skriven i Bubblans smak så läggs den ut innan du hinner blinka!

Oftast kollar vi nya noveller dagligen men kan inte garantera att vi gör det. Vår ambition är att låta dig som publicerar vänta så lite så möjligt. 
 

Bra att veta..
Finns önskan att bli en av de exklusiva som själv publicerar noveller?
(utan att passera frökens eller Hustomtens hökögon) Då ska dessa kriterier uppfyllas:

* Minst 3 noveller ska ha lämnats in och godkänts  den 'vanliga' vägen.
* Du ska ha full koll på hur man skickar in en novell, vilket innehåll som är OK samt hur man i efterhand redigerar ett publicerat alster (många gånger behöver man gå tillbaka och se att radbryt och stavning är ok)
* Hålla genomgående god 'standard' på sina alster. Bryter man mot det som är ok att skriva om (se nedan) eller att kvalitén förändras så läsarna reagerar så tas exklusiviteten bort och man får börja bygga upp sitt förtroende på nytt..

Och självklart själv Vilja bli exklusiv! Kontakta Bubblan när du känner dig redo.


Ni vet väl vid det här laget vad Bubblan gillar/inte gillar eller hur?
+ (plus) Långa heta noveller med detaljerat sex och många sköna beskrivningar. Men även storyn före och efter är jätteviktig för helheten. Spännande? Romantisk? Lockande? Fantisera mera... I Like :)
Vissa noveller kan jag dock släppa igenom trots att de inte faller mig personligen i smaken (språk som skrivsätt), detta för att jag vet att smaken är som baken och att novellerna lockar besökare, krasst men sant.
MEN främst är Bubblan Fröken Hs privata novellsida! En sida där jag samlar mina egna noveller och de speciellt inbjudna gästförfattare jag hittat, som skriver sina noveller på ett sätt som får mig att fantisera, känna pirr och le.. 

- (minus) Ovårdat språk, FÖR förbjudna noveller (våldtäkt, misshandel, djursex, under 15 osv)
Innehåller din novell sådant som kan anses stötande så tveka inte att FLAGGA den med den kategorin. (inom Flaggad ryms - Grövre sex, ’familjerelationer’+ sådant som ditt samvete säger att ’medel-Svenssons’ inte vill läsa om i en erotisk novell) Är du osäker? Tveka inte att kontakta Bubblan .
En novell som kastas in utan en tillstymmelse till rättstavning/genom läsning åker också i sopkorgen, utan att passera gå!

VIKTIGT - Vi förbehåller oss rätten att neka noveller även om de "på papperet" är inom ramarna för våra regler, riktlinjer och kategorier. Det finns situationer där novellernas innehåll totalt sett är mer vad vi känner oss komfortabla med att stå bakom, kort och gott.Självklart försöker vi vara både toleranta och så konsekventa vi kan, men vi ser också till helheten - för Bubblan, Bubblans alla läsare och inte minst oss själva. Vi försöker motivera våra resonemang men har inte viljan eller energin att gå i djupare diskussioner när detta händer. Vänligen ha förståelse eller åtminstone respektera detta.

Skicka in en novell- 

Du loggar först in på Bubblan och klickar dig till Skriv novell under 'min Bubbla' i vänstermarginalen -

Din första?
Välj då om novellen ska vara en singelnovell eller en del i en serie genom att välja i rullisten. Skriv ned novellens namn och en kort presentation som kan locka läsarna.

Innehåller din novell något som kan anses stötande så skriv med en extra rad vad detta kan vara i början av din novell, ge läsaren chansen att välja om de vill/bör läsa.

Ett bra tips för att få novellen att se bra ut på sidan, med radbryt och dyl, är att du klipper in all text i anteckningar (mina program - Tillbehör - Anteckningar) och sedan kopierar DENNA text till Bubblan. Då bör all dold kod som kan störa layouten försvinna. Bubblan är uppbyggd att användas med Firefox alt Safari.

När du är nöjd med hur din novell ser ut så väljer du passande kategorier.
Ser gärna att max 4st ska användas till en novell.

BUBBLAN EXKLUSIV - denna ruta bockas i om din novell enbart kommer att läggas ut på min Bubbla. Den hamnar då bland de mer exklusiva och får större utrymme på förstasidan.
Viktigt är dock att denna ruta kan/bör bockas ur om du väljer att lägga ut din novell på andra sajter!

Du kan alltid gå tillbaka och redigera en novell du tidigare lagt ut. Du som författare finner 'redigera alt radera' knapparna längst ned på ditt alster.

Skriver novell i serie med flera delar?

Pilla då in novellen som vanligt men välj i rullisten 'ny novellserie' och skriv ned vad serien ska heta. Nästa novell du ska skicka in väljer du då detta novellnamn i listen och Bubblan känner då automatiskt av att det är del 2..3..4.


Lycka till med ert skrivande!
/ Fröken H i Bubblan - Oktober 2019