Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

 • VÄLKOMNA
 • För Henne, Honom OCH Paret

Händer på Bubblan

Vi må ha begränsade resurser, men har nu både möjligheten och viljan att förbättra och utveckla Bubblan. Ett steg i taget. För att ge chansen att ha insikt och vara delaktig i detta lägger vi nu upp fyra nya delar på Bubblan, alla samlade på denna sida.

Nyheter: utveckling

Vi har "Nyheter" på huvudsidan, men har nu lagt till en kategori som heter "Utveckling". Här tar vi upp förändringar i Bubblans funktionalitet som vi gjort, gör eller planerar att göra. Klicka på nyheter och välj kategori längst upp för att filtrera.

Lista: buggar

Det finns saker med Bubblan som inte funkar som tänkt eller förväntat. Vi har samlat ihop de vi känner till i en lista.  Förhoppningen är att listan ska förbli kort och att vi kan decimera den genom att åtgärda felen. Saknar du något i listan är vi glada om du meddelar oss! Observera att detta är en lista på fel; sådant som har fungerat men slutat fungera - eller som helt enkelt inte funkar som man rimligen kan förvänta sig. 

För alla med konto: 

 1. Liten textruta för novelltext/gästboksinlägg/pm (speciellt på mobil)
 2. Gästbok/PM svårläst.
  Borde fungera som en “dialog” där man ser båda parters svar. Det är så det är designat så egentligen inte en bugg men det stör så pass att det får räknas som ett tillkortakommande.

För er som publicerar noveller:

 1. Bilduppladdning noveller. 
  Slutade fungera pga att funktionen använde gammal teknik (Flash). Observera att denna funktion fanns endast för exklusiva författare och inte alla som publicerade.

Lista: idéer på nya funktioner

Vi är stolta över Bubblan, hur den fungerar och framför allt er som väljer att publicera och läsa noveller här! Det finns ändå saker som skulle kunna vara bättre och funktioner som skulle kunna göra vistelsen på Bubblan roligare, mer inspirerande och mer produktiv. Detta är en lista med sådana saker; från småsaker till lite större saker men alla med en någorlunda begränsad omfattning. Vad saknar DU? Vad känns viktigt om du skulle få välja något? Eller kanske är någon idé värd att ta fasta på men på annat vis? Kom gärna med åsikter och feedback, eller egna förslag! 
(Observera att detta är just idéer. De kan komma att förvekligas, i befintlig eller förändrad form. Eller förkastas, av en eller annan orsak, te.x. pga komplexitet eller annan bedömning.

För alla med konto:

 1. Gilla-knapp för kommentarer
  Visa uppskattning av bra/positiva kommentarer.
 2. Favoritmarkera författare
  Visa uppskattning av författare. Möjlighet att få aviseringar när denne publicerar. 
 3. Användarstatistik
  T.ex. antal kommentarer, antal gilla-tryck, antal favoritmarkeringar 
 4. Anmäl-knapp
  Uppmärksamma admins på trollkonton eller noveller/kommentarer som bryter mot regler/netikett.
 5. Aviseringar
  Uppmärksamma att något intressant hänt, t.ex. att en favoritmarkerad författare publicerat något. Tänkbara sätt att avisera: när man loggar in, som del i menyn - eller frivilligt utskick till ens angivna epostadress.
 6. Hänt sen sist
  En lista med vad som “hänt sen sist” (dvs sen förra inloggningen). Lite som “händelser” som finns idag men mer av sammanfattande karaktär på en separat sida och begränsat till det som skett sedan förra inloggningen. Kan med fördel kombineras med “Aviseringar” (se separat förslag).
 7. Personligt filter
  Möjlighet att ha ett “permanent” och personligt filter som styr vilka noveller som skall synas och hur de syns. Exempel: endast visa de noveller vars kategorier man valt ska visas; visa förvalda kategorier först eller märk ut dom så de enklare hittas. 
 8. Osynlig inloggning
  Möjlighet att inte synas när man loggar in, dvs inte visas i listan “Senast inloggade” samt inte visas som online.
 9. Blockera användare
  Möjlighet att blockera användare från att skicka PM. En variant är att blockeringen är på kontonivå (man anger att ett konto inte ska kunna skicka PM). En annan att man slår av funktionen helt att kunna ta emot PM. Detta ska inte påverka Gästboksinlägg eller PM från admins.

För er som publicerar noveller:

 1. Författarstatistik
  T.ex. antal visningar/gilla/favoritmarkeringar/tecken/ord/etc - per novell/snitt. Valbart om det ska synas utåt eller inte tänkbart.
 2. Spara utkast till noveller
  Alternativ till att Spara som det funkar idag (dvs skicka in för moderering): spara utkastet utan att skicka in för senare redigering.
 3. Återkoppling vid publicering
  Få återkoppling i textform när en novell refuserats där det framgår vad som ligger till grund för bedömningen.

Lista: övergripande design & upplevelse

Som ett komplement till listan med idéer på nya funktioner har vi en lista med lite mer generella och svårdefinierade punkter. Punkter som behöver analyseras mer genomgående för att ens överväga att göra något åt. 

 • Regelgenomgång
  Reglerna är utspridda och kan med fördel förtydligas, struktureras och komprimeras - allt för att bli enklare att se, ta till sig, efterleva och moderera efter.
 • Uppdaterat utseende 
  Färg, bakgrund etc för att… det känns trevligt?
 • Teman 
  Möjlighet för användare att välja utseende bland ett par, tre mallar
 • Incognitoläge 
  Diskret surfning för oss som läser snusk när/där vi “inte borde”. Inga bilder, inga explicita eller iögonfallande färger/ord i rubriker mm.
 • Uppdaterad layout
  Inte utseendet på Bubblan utan vad som finns på huvudsidan (och var). Det är mycket “tomrum” nu. Kanske byta ut/ändra de boxar som finns?
 • Omröstningar
  En ny typ av innehåll där man kan rösta på alternativ. Nya omröstningar läggs upp av admins men inloggade användare kan rösta. Tänkbara scenarion: rösta på nya finesser, rösta på tema på tävling, rösta på tävlingsbidrag...
 • Uppdaterad sökning/filtrering
  Mer kontroll över hur sökning och filtrering kan göras.
 • Belöningssystem 
  Uppmuntra positivt bidragande till Bubblan. Få belöningar i någon form om man gör saker som uppskattas. Exempel på vad belöningar skulle kunna vara: “badges”, titlar, låsa upp funktionalitet som annars är otillgänglig. Vad som uppskattas kan i sin enklaste form vara förbestämt (t.ex. publicera en novell, skriva profiltext) men det kan också tänkas vara “automatiskt” genom att väga saker man gör, t.ex. skriver uppskattade noveller eller kommentarer.
 • En Bubblan-app för iPhone resp. Android
  För en mer komplett och skräddarsydd upplevelse? 
 • Begränsa nyskapade konton
  Minska risk för missbruk av konton genom att begränsa dom när de är nyskapade. Exempel: att det ska gå ett visst antal dagar innan man kan göra vissa saker, t.ex. ladda upp profilbild, skicka PM eller göra gästboksinlägg.