Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

  • VÄLKOMNA
  • För Henne, Honom OCH Paret

27/8, 2020 kl. 10:12, av Hustomte

Hustomten vädjar... nej stampar frustrerat!

Hustomtar brukar sällan bli ilskna. Tålmodighet är vanligen ledordet. Ibland blir de dock frustrerade och stampar i marken så det skakar i huset. Så även denna hustomte! Om du är en av de som läser noveller här, läs vidare! Läser ja, inte skriver.

Läser du noveller här? Kul! Det är därför denna Bubbla finns till stor del och vi gillar att just du är just här! Men du... ja, just du. Har du tänkt på en sak?... Hustomten har det, andra likaså. Att det är oerhört få besökare som tar sig tid att klicka "gilla"-knappen och ännu färre som tar sig tid att skriva något uppmuntrande eller berikande i kommentarsfältet. Hustomten önskar, ödmjukt men bestämt bättring.

Brukar du klicka gilla och framför allt kommentera? Då kan du med gott samvete klicka dig vidare till något mer erotiskt än hustomtens ord! Ni andra, häng kvar. Detta är viktigt!

Det är nämligen som så här: novellerna som publiceras här bygger på frivillighet och god vilja. Det är frivilligt att lägga dom här och den goda viljan står de som väljer att göra detta för. Det ligger tid och arbete bakom varje novell, från lite till enormt mycket. Ändå kan alla som besöker bubblan njuta av dom, helt utan kostnad. Vi kommer aldrig ta betalt av någon för detta. Däremot drivs de som lägger upp noveller oftast av en annan valuta än pengar: Bekräftelse

Denna valuta har olika valörer: de minsta mynten kallas "gilla" och spenderas av läsaren genom en enkel knapptryckning. Mer värdefullt är dock sedeln "kommentera". Några få ord som visar att du läst och har reagerat på novellen är en god investering i författarens motivation att skriva mer. Skulle du slå till på stort med en ovikt och prasslig sedel med valören "feedback" (konstruktiv kritik är också en vanlig benämning) - ja då har du med all säkerhet bidragit till att säkra Bubblans tillväxt av läsning. Och om inte det, visat med ord och handling att du tycker Bubblan och de som skriver är värda något!

Är du en av de anonyma besökarna som inte registrerat ett konto? Tänk på att med ett konto kan du inte bara trycka gilla-knappen och kommentera - du får tillgång till noveller som författarna valt att exklusivt publicera på bubblan. Något vi är stolta och glada över att de väljer! Tycker du att läsa erotik är nåt du inte vill skylta med? Det är lätt att skaffa ett epostkonto om du inte vill använda ditt vanliga och sen är Bubblankontot ett par klick bort endast!

Har du redan ett konto? Vad väntar du på? Hjälp Hustomten och Fröken H att inte bara locka hit fler läsare och förfarttare - utan behålla de vi redan har som aktivt bidrar. Utan din uppmuntran riskerar vi att de tröttnar och tar sina texter till andra sidor där de får den uppskattning och bekräftelse de söker och förtjänar. Ok? 


TL;DR: Skärpning gott folk, som läser utan att kommentera eller ens gilla. Utan feedback drar författarna någon annanstans och Bubblan blir en tom bubbla tiil sist. Det måste inte vara uppsatser, men något mer än inget! 

Exempel:

"Trevlig läsning!"
"Det här var precis i min smak!"
"Denna hade jag tyckt om mer om den haft bättre språk, men jag gillar verkligen storyn!"
"Oj, här gick det hett till!"
"Önskar jag vore huvudpersonen!"
"Hej vad det går, mellan pattar och lår!"
"Tack!"
"Ser fram emot nästa del!"
"Inte min kopp med te, men bra språk!"


Ser ni? Det går till och med att ge tilbaka något man INTE gillade utan att vara negativ. Utan att skriva massor dessutom. 

Frågor? Funderingar? Hustomten står till tjänst, via PM (privat eller öppet, välj själv) eller för all del mail (se Hustomtens profil

 

24 läsare gillar denna novell.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#20

Snoopy

Många gånger klickar man sig in på en novell och efter ha läst ett stycke inse att det bara är .... att man inte gillar novellen. Då kan klickar man ju inte på gillaknappen. Ni har ju inte någon 'ogillaknapp' och då lämnar man bara sidan.

1/9, 2020 kl. 14:02

#19

Hustomte

Hej igen!

Ni som brukar trycka gilla och ännu bättre kommentera när andan faller på behöver inte ta åt er. Kanske kan ni göra det oftare men det är inte därför vi har denna diskussionen.

Nej, det handlar om den stora mängd besökare som läser utan att göra något alls. Som skulle kunna, med några få klick, göra underverk för att motivera de som bidrar med noveller här. Utan att snegla på siffror tror jag det är blott en liten bråkdel av en novells visningar som resulterar i något som kan uppfattas som beröm eller uppskattning av den som skrivit.

Alla kan inte kommentera allt och ibland läser man och har inte tid att skriva nåt - eller så tycker man det är kass och tänker att "ingen kritik är bättre en dålig kritik". Kanske, kanske inte. Hustomten understryker att några få ord utöver gilla-knappen gör verkligen underverk för självförtroendet och drivkraften för den som skrivit novellen. Det måste inte ske var gång men sanna mina ord om det inte borde kunna ske oftare och av fler!

Hustomten kan för övrigt meddela att viljan finns att ge Bubblan en märkbar knuff i rätt riktning för att hjälpa den spira. Under tiden dessa planer smids och snickras på kan vi med små enkla medel hjälpa till - genom att just kommentera och gilla.

Se det som "crowdfunding" för Bubblans välmående och tillväxt där valutan som tidigare förklarat är feedback istället för pengar. :)

31/8, 2020 kl. 17:05

#18

Sweperv

Jag klickar gilla på dom som är tillräckligt bra, är dom ännu bättre skriver jag en kommentar, det tycker jag är vanlig hyfs.
Har haft noveller på andra sidor, dom blev lästa över 3 tussen ggr och 2 komentarer, en av dom negativa, låt os visa att vi är bättre här.

Bubblan forever

31/8, 2020 kl. 13:54

#17

Snoopy

Klickar alltid på gilla-knappen efter att jag har läst en novell, som jag gillar!

30/8, 2020 kl. 21:13

#16

Ferdinandc

Jag får tacka för denna spark i arslet. Har varit för blyg för att kommentera de alster ni författare åstadkommer här. Vill här från sidlinjen tacka er allra ödmjukast för det ni bjuder på och den tid ni lägger ner.

30/8, 2020 kl. 18:55

#15

Belar

Själv så tycker jag att det är dem längre novellerna som intresserar mig mest.
Där det finns utrymme för att utveckla karaktärerna och föra fram en handling.
Jättetacksam för alla duktiga författare på denna sida, ingen nämnd...

30/8, 2020 kl. 15:29

#14

Blyerts

Får jag föreslå ett experiment?
Gå in på noveller.
Där är novellerna sorterade efter antal "Gilla" markeringar. Högst ligger en novell med ca 120 "Gilla" markeringar och många kommentarer. Sedan följer ett antal noveller, många med mer än 9 "Gilla" och många kommentarer.
Värt att notera är att de flesta novellera är från 2010 eller tätt därefter. Då hade "Bubblan" inte över 7000 medlemmar.
"Bubblan" har alltså inte utvecklats som vi skulle vilja!
Synd!

30/8, 2020 kl. 13:40

#13

Blyerts

Kommentaren raderad av användaren.

30/8, 2020 kl. 13:07

#12

Zanzibar

Signaturen Fojeno tycker jag passar bra för att beskriva den typ av läsare som bara passerar Bubblan utan att säga "tack". Bara se på antalet visningar ovan när jag skriver detta: 13 pers gillar detta inlägg - men - hela 447 har bara varit förbi och kikat, sedan dragit iväg utan ett ljud. Det är för mig som att ställa en diagnos över Bubblan.

Bubblan har blivit något av ett McDonald's Drive In. Enda skillnaden är att man konsekvent smiter från notan. Vi kokar ihop den ena efter den andra intrikata historien för läsarnas förnöjelse. Vi söker att också berätta EN HISTORIA från VERKLIGA LIVET. Sånt tar tid. Vi kollar stavning, kommatering, undviker syftningsfel, rättar i efterhand etc. Annars kan du ge dig fan på att någon kommenterar det. Vi gör källforskning om vi ska skriva något specifikt ämne, annars är någon där och kommenterar även det.

Detta kan ta timmar, dagar och faktiskt veckor att skriva en berättelse. Så ser man en sådan, som knappt ens orkar skriva en novell eller ens fjuttig beskrivning av sig själv, Mr Fojeno, yttra sig. Så gott som alla som uttryckt sig så, under mina sjutton år som författare av erotiknoveller, har varit likadana. "Medlemmen har ännu ej skrivit någon novell", men han har orkat skriva fyra rader som om åsikter, som enligt honom, också flera andra har. Nämner inga namn eller så (det gör dom aldrig heller).

Inom peer 2 peer världen (Piratebay mm fl) kallar man dessa för "Leechers". De bara åtnjuter det som andra lägger ut för nedladdning men bidrar själva inte ett jota. De parasiterar, därav namnet "Blodigel" (Leech). Stora delar av Bubblans läsare, skulle jag uppskatta, är "Leechers". De konsumerar porrnoveller och drar sedan vidare till nästa och sen nästa. Det kostar dem ju inte ett skit, så...

En annan sorglig utveckling som jag dryftat med några andra författare, är hur innehållet verkar gå åt det incestuösa i litteraturfloran. Incestuöst innehåll får genast höga poänger. När jag såg att den berättelse som fått högsta poängerna här, handlar om sex med sin egen bror... då gick rullgardinen ner för mig i alla fall. Då tänkte jag att, nej fan, nu kastar jag in handduken och drar. Det här är ett slöseri med både tid, ork och fantasi. De är inte värda det. Och så kommer Hustomten och ger ord åt min frustration - ÄNTLIGEN! skrev jag och jag menar det fortfarande. Det var banne mig på tiden.

30/8, 2020 kl. 12:51

#11

Mrs_Robinson

Heja Hustomten!
Bra stampat. Det är precis så för oss som skriver på denna sajt, vi lägger ner MYCKET tid och tanke bakom texterna vi publicerar och det är tufft för en skribent att inte få någon som helst feedback.
Många spirande författarplantor lägger ner när mottagandet är en total cybertystnad.
Som läsare kan dina få ord och en klick på gilla knappen uppmuntra författaren att producera mer läsning - för det är kul och folk uppenbarligen tycker om det.
Sedan är det märkligt att det påstås vara brist på sex i novellerna. OK, om de är för långa för en del kanske, jag fattar, i dagens slit och släng klarar inte alla bry sina hjärnor med en story som löper på.
Tjoh, en del klarar inte av att åka långfärd, det är OK, här finns massor av kortare och ångande heta berättelser också.

Pöss Tomten xoxo

29/8, 2020 kl. 23:59

Läs in fler