Huvudnavigation

Logga in

Uppgifter

Reklam & Tips

  • VÄLKOMNA
  • För Henne, Honom OCH Paret

14/1 kl. 15:15, av Zanzibar

KRIGSMINNEN

Denna historia pågår under det första Finska Vinterkriget 1939-1940. Litet action, mycket romantik och sex.

Denna novell är skriven exklusivt för Bubblan, för att kunna läsa den måste du vara inloggad. Logga in eller bli medlem nu!

13 läsare gillar denna novell.

.

Kommentarer

Recensera

Här kan du kommentera eller recensera novellen.

#12

Zanzibar

Jag blir ordentligt rörd av din beskrivning, Mrs Robinson. Vilket mod dessa kvinnor och män visade! Alla skakade ju på knäskålarna, när ryssarna nämndes då och senare för den delen. Finnarna var de som, torts underläge materiellt, vågade ta dem i kragen och visa dem var skåpet skulle stå. De hade ju ett flygaress, Ilmari Juutilainen, som sköt ner 126 fiendeflygplan!! Det är fler än vad alla engelsmän och amerikaner någonsin kom upp i. Där var det som högst bortåt 35-40. Själv har jag alltid varit intresserad av den här tiden i historien. Vi har massor att lära av det förflutna. Annars... lär vi upprepa den.

17/1 kl. 22:09

#11

Zanzibar

Kommentaren raderad av artikelförfattaren.

17/1 kl. 22:08

#10

Mrs_Robinson

Ack, min morfar stred i Vinterkriget. Han fick en tapperhetsmedalj men han ville aldrig prata om kriget mer än att vi fick veta varför han hade fått medaljen. Han hade sprungit tillbaka på en bro under fiende-eld för att rädda en sårad vapenbroder. Han hade räddat livet på en annan.
Sedan hade han blivit sårad i benet av en granat. Det var först på sextiotalet dom lyckades operera bort dem..
Du har fått mycket korrekt i denna berättelse. Finland var kanske bara veckor ifrån att bli ryskt, det var nämligen den kallaste vintern på mannaminne, upp till -40C där ryssens utrustning emellanåt krånglade och manskap var inte van med denna kyla (dom harvade soldater från svarta havet då folket i ryska karelen inte hågade slåss mot finnar). Det var bara veckor ifrån våren då den dyra freden kom till stånd.
Finland hade en prickskytte som kallades den Den Vita Döden (Valkoinen Kuolema) https://sv.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4 och han är den mest effektiva prickskytten genom historien. Ryssen var livrädda för denna man.
Vidare är ju Molotov Cocktail en finsk uppfinning ;)

Ja, jag är tacksam i evighet för de tappra män och kvinnor som stred för att bevara vår självständighet inför en egentligen fullkomligt överväldigande fiende. Dom hade tiofalt med utrustning (korrekt styrkeförhållande)

17/1 kl. 19:57

#9

blåögd

Slogs av flera saker när jag läste denna. Det är svårt att skriva historiskt korrekt, eller åtminstone "historiskt plausibelt", men du lyckas verkligen med det och samtidigt skriva något som är både sexigt, engagerande och precis så brutalt som krig rimligen är. Ändå på en nivå som passar genren utmärkt, det är en bra sexnovell i mitt tycke!Tack för god läsning!

17/1 kl. 15:29

#8

Zanzibar

Intressant, Martin. Mycket intressant!

17/1 kl. 02:10

#7

MartinL

https://www.youtube.com/watch?v=r5guFeVQBPY
Här lite bilder från blåbärsskogarna och lingonmarkerna som jag har växt upp i, det är filmat de senaste åren, på 50-talet var det mer trasiga värn, en hel del skrot samt en del ben rester i sanden.
Har ofta tänkt skriva om alla de berättelser jag hört av fars vänner och våra grannar, alla hade de varit med om mycket.

16/1 kl. 22:16

#6

MalmöLars

Mycket bra

16/1 kl. 11:12

#5

Zanzibar

MartinL – Ge det gärna ett försök. Skulle vara kul att läsa en sådan berättelse. Har läst en del om Vinterkriget och försökte själv återge berättelsen efter bästa förmåga. Det hade varit intressant att höra din far berätta om den tiden. Men jag antar att det han fick se märkte honom för gott. Finnarna var oerhört modiga, det är inget tvivel om den saken. Vi hade män uppe i hemstan som varit med i Finska Vinterkriget. Vid Valborgsmässoaftnar kastade de sig i snödiket när de hörde smällare - av ren reflex. Den satt ännu i efter tjugo år!!

15/1 kl. 11:26

#4

Zanzibar

Kommentaren raderad av artikelförfattaren.

15/1 kl. 11:23

#3

MartinL

Har vuxit upp i Suomussalmi, lekt i "juoksuhaudat" stridsstälningarna, min far som var med där 39/40 har berättat lite men det mesta kunde han inte prata om.

En bra skröna som fångat känslan från den tiden, skriv gärna mer.
Önskar jag kunde skriva om alla de historier jag hört som ung i gränstrakterna.

15/1 kl. 04:03

Läs in fler